8.11.05

12. Türk Dünyası Gençlik Kurultayı" İstanbul'da yapılıyor

Kıbrıs Gazetesi

8 Kasım 2005

Dünya Türk Gençler Birliği'nin (DTGB) her yıl düzenlediği "Türk Dünyası Gençlik Kurultayı"nın 12'si bu yıl İstanbul'da yapılıyor

Dünya Türk Gençler Birliği'nin (DTGB) her yıl düzenlediği "Türk Dünyası Gençlik Kurultayı"nın 12'si bu yıl İstanbul'da yapılıyor.

Türk Birliği Kültür Derneği (Türk-Bir) Genel Sekreteri Tayfun Aydınlı yaptığı yazılı açıklamada, 13-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan kurultaya, 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın şeref misafiri olarak davet edildiğini, kurultaya Türkiye'den bakan ve yetkililerin katılımlarının da beklendiğini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş'ın da kurultaya davet edilen liderler arasında yer aldığını söyleyen Aydınlı, program çerçevesinde Serdar Denktaş'ın kurultayın ilk gününde katılımcılara "Referandum Sonrası Kıbrıs" konulu konferans vereceğini bildirdi.

Tayfun Aydınlı, DTGB'nin kurucu üyesi olan Türk-Bir'i, önceki kurultaylarda olduğu gibi bu kurultayda da 5 kişilik bir heyetin temsil edeceğini belirterek, Türk-Bir heyetinde Hande Kayasal, Tuna Arıhan, Ercan Arıklı, Fatoş Aksu ve Mine Arıhan'ın görev alacaklarını ifade etti.

Türk-Bir Genel Sekreteri Aydınlı, başkanlığını Hande Kaysal'ın yapacağı Türk-Bir heyetinin 20 Kasım tarihinde adaya döneceğini söyledi.

1992 yılında kurulan ve dünyadaki 36 Türk devleti ile topluluğundan 64 gençlik teşkilatının üye olduğu DTGB, gençlik kurultaylarını her yıl bir başka Türk devleti veya topluluğunda düzenliyor.

Her yıl düzenlenen ve bir hafta süren bu kurultaylara katılan delegeler, kurultay süresince düzenlenen çeşitli sempozyum ve etkinliklerde kendi devlet ve topluluklarının içinde bulunduğu sorunları, diğer Türk ve topluluk temsilcilerine aktarma imkanı buluyorlar.

http://www.kibrisgazetesi.com/?newsid=24749&category=110#

Hiç yorum yok:

 
Siteyi düzenleyen: Terken_Hacaloğ*lu