19.11.05

Serdar Denktaş :"Türk Devletleri Birliği" kurulmalı

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Türk devletleri birliği kurulması, bundan da kimsenin rahatsızlık duymaması gerektiğini söyledi.Serdar Denktaş, Dünya Türk Gençler Birliği (DTGB) tarafından İstanbul'da düzenlenen "Türk Dünyası Gençlik Kurultayı"na katılarak bir konuşma yaptı

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Türk devletleri birliği kurulması, bundan da kimsenin rahatsızlık duymaması gerektiğini söyledi.Serdar Denktaş, Dünya Türk Gençler Birliği (DTGB) tarafından İstanbul'da düzenlenen "Türk Dünyası Gençlik Kurultayı"na katılarak bir konuşma yaptı.

41 Türk Devlet topluluğundan 250 delegenin hazır bulunduğu kurultaydaki konuşmasında Denktaş, "Dili, dini, ırkı ve kültürü farklı pek çok millet ve devlet bir araya gelip ekonomik ve siyasal birlikler oluşturuyorken, Türk devlet ve topluluklarının bir araya gelip güç birliği yapmaları kimseyi rahatsız etmemeli ve tehlike olarak adlandırılmamalıdır" dedi.

DP ve Türk Bir'den verilen bilgiye göre "böyle bir Birlik içinde yerini alan KKTC'nin tanınma başta olmak üzere pek çok meselesini halletmiş olacağını" söyleyen Serdar Denktaş, Türkiye'nin AB sürecini de değerlendirdi.

"Türkiye için en iyimser tahminle 15 yıl sürecek bir müzakere sürecinden bahsedildiğini" belirten Denktaş, "Bu müzakere süreci içerisinde muhatapları tarafından Türkiye'nin sinirleri zorlanacak ve belki de Türkiye, bir noktada kendi arzusuyla müzakere sürecini askıya alacaktır. İşte Türkiye, her türlü gelişme için kendi alternatifini de oluşturmalıdır. Türk Dünyası ve Avrasya, Türkiye'nin en iyi alternatifidir" dedi.

Kurultay'ın öğleden sonraki bölümünde DTGB'ye üye teşkilat başkanlarıyla ayrı bir oturumda bir araya gelen Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş, kendisine yöneltilen çeşitli soruları cevaplandırdı.

Bir soru üzerine KKTC'nin Türk devlet ve topluluklarıyla ilişkisini de değerlendiren Denktaş, "KKTC, Türk Dünyası'nın kapılarını zorluyor. Bize yardım elini uzatan Azerbaycan ve Kırgızistan devlet yetkililerine teşekkür ediyor ve diğer Türk devletlerinden de benzer adımları bekliyoruz" dedi.

Serdar Denktaş, dün akşam Ada'ya dönüyor.

Kurultay çalışmaları ise bugün Kurultay raporlarının ve sonuç bildirisinin hazırlanıp oylanmasıyla sona erecek.

http://www.kibrisgazetesi.com/?newsid=24947&category=3#

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Helal olsun Serdar Denktaş'a...

 
Siteyi düzenleyen: Terken_Hacaloğ*lu