21.1.06

Azerbaycan Delegasyonu Başkanı Ekber Koşalı ile Röportaj - Sezen Seyfullah

12.Türk Dünyası Kurultayı'ndan Yolu Geçenler

12. Türk Dünyası Kurultayı’na katılan heyetler arasında Azerbaycan Türkleri de vardı. Delegasyon Başkanı Ekber Koşalı ile röportaj gerçekleştirmiştik.


Sezen SEYFULLAH - 12 Ocak 2006


Bu yıl gerçekleşen kurultaya ilk katılışınız mı?

Hayır daha önceki kurultaylara da katılmıştım.

Katıldığınız ilk kurultay bu değilse, önceki kurultaylarda hangi komisyonlarda yer aldınız, tartıştığınız, fikir alış verişi yaptığınız öncelikli meseleleriniz neler oldu?
Önceki kurultaylarda katıldığım komisyonlar değişik olmuştur. Siyaset komisyonuna da, Kültür komisyonuna da, Dil ve Edebiyat komisyonuna da katılmıştım. Komisyonlar bildiğimiz üzere kardeşlerimizle konuları tartışmak, fikir alış verişi yapmak üzerine gerçekleştiriliyor. Her kurultay sonrasında kurultay faaliyetlerin yer aldığı broşür ve kitapta komisyon raporları yer alıyor. Hemen hemen bütün broşür ve kitaplarda yer alan komisyonlarda benım önerilerim de yer almıştır. Azerbaycan delegasyonu üyesi olarak sadece komisyon raporlarında değil, sonuç bildirisinde de önerilerim yer almıştır. Bunlar Türk dünyasının perspektifi ile, yaralı noktaları ile, Afganistan Türkleri ile, Kıbrıs Türkleri ile, Kerkük Türkleri ile sorunlar ve meseleler olmuştur. Dünya Genç Türk Yazarlar Birliği’nin kurulmasıyla ilgili önerilerim olmuştu ve bildiğimiz gibi 1998 yılında Dünya Genç Türk Yazarlar Birliği kuruldu ki ben bu birliğin genel başkanlığını üstleniyorum.....

Devami icin: http://www.yenibalkan.com.mk

Hiç yorum yok:

 
Siteyi düzenleyen: Terken_Hacaloğ*lu