21.1.06

Avrupa Türk Federasyonu Başkanı Fatih EKİNCİ ile Röportaj -Sezen Seyfullah

12. Türk Dünyası Kurultayı’ndan Yolu Geçenler

12. Türk Dünyası ve Kurultayı’na katılan delegasyonlar arasında Avrupa Türk Federasyonu da vardı. Avrupa Türk Federasyon Başkanı Fatih EKİNCİ ile röportaj gerçekleştirdik.


Sezen SEYFULLAH - 15 Aralık 2005


Bu yıl gerçekleşen kurultaya ilk katılışınız mı?
Bu, kurultaya ikinci katılışım. Geçen yıl Romanya’nın Köstence şehrinde düzenlenen 11. Türk Dünyası kurultayına da katılmıştım.

Önceki kurultaylarda hangi komisyonlarda yer aldınız ve tartıştığınız, fikir alış verişi yaptığınız öncelikli meseleleriniz neler oldu?
Geçen yıl Köstence Kurultayı’nda katıldığım siyaset komisyonuydu. Genelde delegasyon başkanlarının katıldığı komisyon. Geçen yılki siyaset komisyonunda öncelikli konumuz Almanya’daki Türklerin durumuydu. Özellikle vatandaşlık yasasının değişimiyle ilgiliydi. Almanya’da 2000 yılında vatandaşlık yasası değiştirildi. Önceden sadece kan bağıyla Alman olunabiliyorken şimdi Almanya’da doğan çocuklar artık hem Alman hem Türk vatandaşı sıfatına sahip oluyorlar. Bu şekil “Yanlış” bir çifte vatandaşlığı teşkil ediyor. 18 yaşına gelen çocuk bir seçime tabi tutuluyor. Almanım derse yasal açıdan bir problem çıkmıyor ama Türk’üm derse Türkleri nasıl bir problem bekleyecek, bu merak konusu. .....

Devami icin: http://yenibalkan.com.mk

Hiç yorum yok:

 
Siteyi düzenleyen: Terken_Hacaloğ*lu