1.2.06

Dunya Genc Turk Yazarlar Birligi

BiLDiRi

31.01.06 tarixde Azerbaycan Yazarlar Birliyinde (AYB) Dunya Genc Turk Yazarlar Birliyinin (DGTYB) "Turkun sesi" almanaxinin son-6-ci(nesr) ve 7-ci(poeziya) buraxilishlarinin muzakiresi kecirildi.

Muzakireni girish sozu ile achan xalq yazichisi ANAR DGTYB-nin, birlik rehberliyinin edebi ve teshkilati fealiyyetini teqdir etdiyini bildirdi. Filoloq-alimler Rustem Kamal, Arif Emrahoqlu, Alxan Bayramoqlu, Almaz Ulvi, Turkiyeli yazar Yasemin Bayer, Ataturk Merkezi bashqan yardimchisi Osman Enveroqlu, shair Sabir Sarvan, kulturoloq Aydin Xan, Ataturk Merkezinin bash redaktoru Sefali Nezerli, "Asif Ata Ocaqi'nin ovladi, yazar Eluca Atali, Gurcustanli yazar-cevirmen Anna Bartuklashvili, shair Oqtay Rza, shaire Ferqane Mehdi, prezident teqaudchusu, yzar-arashdirmachi Natavan Demirchioqlu 'Turkun sesi"nin son buraxilishlari, onlarin meziyyetleri ile baqli oz fikirlerini bolushmushler. DGTYB mensublarindan bashqan Ekber Qoshali, Denetim Kurulu bashqani Resmiye Sabir, Meclis bashqani ilqar ilkin, DGTYB Salyan bolge temsilchisi Namiq Haciheyderli chixish etmish, seslenen fikirlere, tekliflere oz munasibetlerini achiqlamishlar.

Tedbirde umumen Turk Dunyasinin duneni, bugunu, sabahi, ortaq turkce ve s. onemli edebi, tarixi, elmi ve kulturoloji olanqalarla baqli fikir mubadilesi getmishdir. Qeyd edek ki, "Turkun sesi"nin novbeti 3 buraxilishini bu il neshr etmek nezerde tutulub. Bunlar nesr(8), elmi-publisistik meqaleler(9) ve poeziya(10) buraxilishlari olacaq. Birlik qarshi aylarda elan edeceyi 3-cu Fuzuli Uluslararasi Sheyir Yarsihmasinin Odul torenini ve Turk Dunyasi Sheyir Sholenini bu ulin avqust ayinda KKTC-de kechirmeye hazirlashir.

DGTYB hemchinin "Turan yolu" (ve ya "Yeni Turan") adli edebi-elmi dergi neshr etmeyi de planlashdirir.

DGTYB Basin Xidmeti

Hiç yorum yok:

 
Siteyi düzenleyen: Terken_Hacaloğ*lu