21.10.05

TÜRK DÜNYASI GENÇLİK GÜNLERİ VE KURULTAYI BU YIL İSTANBULDA TOPLANIYOR!

1992’den beri, Türk Ocaklarının himayesinde düzenlenmekte olan “Türk Dünyası Gençlik Günleri ve Kurultayı” bu yıl, 13-20 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecektir.

Türk Dünyasından gençlerin bir araya gelerek çeşitli konuları tartıştıkları bu etkinlik, bugüne kadar değişik kardeş coğrafyalarda yapıldı. Önceki 11 kurultayın ve diğer etkinliklerin hamisi olan Türk Ocakları, bu defa, ev sahibi kuruluş durumundadır.

Balkanlardan Çin Seddine kadar olan coğrafyada bulunan 36 Türk Devlet ve topluluğundan 41 kuruluşun delegeleriyle yapılacak olan bu kültürel kurultay ve şenlikler bir hafta sürecek olup gerek Türkiye’de, gerekse ilgili ülkelerde televizyonlarda ve gazetelerde geniş şekilde yer almaktadır.

Bu yıl 12.si yapılacak olan Türk Dünyası Gençlik Günleri ve Kurultayı’na, çeşitli ülkelerden gelen delegasyon içinde ülkesinde tanınan genç sanatçılar ve şairler de bulunuyor. Kurultayın açılışına başta TBBM Başkanı Bülent Arınç olmak üzere birçok siyasetçi, ilim adamı, sanatçı ve yazar davet edildi.

Bir hafta sürecek programda Açılış günü “Türk Dünyası’nda Ekonomik, Sosyal ve Kültürel İşbirliği Sempozyumu” konulu bir sempozyumda beş çağrılı tebliğ sunulacak. DTGB bünyesinde kurulmuş olan Türk Dünyası Ekoloji Birliği, Dünya Türk Gençleri Birliği Vakfı, Türk Dünyası Genç Yazarlar Birliği, Bengü Gazetesi, Türk Halkları Olimpiyat Komitesi ve DTGB Ekonomik İlişkiler Merkezi gibi alt birimler toplantı boyunca faaliyetlerini gözden geçirme imkânları bulacaklar. Gençler 7 ayrı ihtisas komisyonunda çalışmalarını yapacaklar, iki tam gün sürecek olan “Dünya Türk gençler Birliği (DTGB)” Kurultayında bu komisyon raporları tartışılıp kabul edilecek ve DTGB’nin yeni yönetimi belirlenecek.

Her akşam ayrı bir delegasyonun gösteri yapıp, kendi müzik ve danslarından örnekler sunacağı programda Kültür bakanlığı Türk Dünyası Müzik Topluluğunun ve Türkiye Müziğinden örnekler sunacak çeşitli sanatçıların konserler vermesi plânlanıyor.

Hiç yorum yok:

 
Siteyi düzenleyen: Terken_Hacaloğ*lu